Cum să foloseşti Spotify în România

Spotify

Toată lumea a auzit de Deezer (folosit de Orange) sau de Zonga (în cooperare cu Vodafone), da? Spotify este un serviciu online asemănător, probabil mult mai tare decât cele două menţionate anterior şi care permite ascultarea muzicii preferate atât de pe internet, cât şi de pe calculatorul sau telefonul propriu. Serviciul a fost lansat în 2008 în Suedia, a câştigat rapid în popularitate şi este acum disponibil în majoritatea ţărilor europene şi USA - din păcate, nu şi în România. Spotify oferă posibilitatea ascultării a zeci de milioane de melodii. Pentru a asculta toate piesele avem nevoie de 80 de ani, iar în fiecare zi se adauga câte 10000 de melodii noi.

Serviciul are două variante - free şi premium. Versiunea gratuită diferă de cea premium prin faptul că, o dată la câteva melodii, bagă şi câte o reclamă de aproximativ 30 de secunde. Nu e deranjant deloc, unele dintre ele fiind chiar plăcute.

Dacă intraţi pe spotify.com, când veţi încerca să vă faceţi cont veţi fi întâmpinaţi de un mesaj cum e cel de mai jos:

Ce putem face? În primul rînd, trebuie să instalăm o mică extensie, numită Hola Better Internet - pentru Google Chrome o găsim aici, pentru Firefox aici. Pe pagina lor veţi mai găsi şi alte portări ale acestei extensii. Ce este Hola? Un serviciu VPN gratuit, care vă permite ca anumite siteuri să pară că sunt accesate de la alte adrese.

După instalare, în bara de aplicaţii din Google Chrome sau Firefox, în dreapta sus, vom întâlni simbolul de mai jos:

Selection_025

Navigăm la pagina spotify.com şi click pe simbolul de mai sus. Se va deschide o fereastră ca cea de mai jos:

hola

Selectăm steagul Statelor Unite iar Spotify ne vede acum ca fiind în spatele unui IP din USA! Click pe Spotify Sign Up, apoi pe Sign up with Facebook (mi se pare cea mai comodă cale, mai ales că serviciul rămâne asociat cu contul Facebook).

Asta e tot! Puteţi acum descărca aplicaţia lor pe calculator, puteţi instala aplicaţia pe Android, iOS sau Windows Phone sau puteţi folosi o terţă aplicaţie pentru conectarea la Spotify - cum e cazul meu, care folosesc Nuvola Player:

Selection_024

Ca o curiozitate, Google Play îmi spune că aplicaţia Spotify Music nu este compatibilă cu niciunul din dispozitivele mele, dar din magazinul Amazon mi-a instalat-o fără nicio jenă. Şi chiar funcţionează foarte bine. 🙂

Dă-ți cu părerea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Pingback: Spotify s-a lansat oficial în România! | Lumea lui Bobses

 2. Merge perfect, am si aplicatia de desktop dar am o intrebare. Daca instalez Spotify pe Android de pe Aptoide sau altceva de genul, pot sa ma loghez cu contul pe care l-am facut?

 3. Pingback: Cum să asculţi şi să descarci muzică de pe Grooveshark folosind Groovesquid

 4. Pingback: Muzică pentru citit

  • Există aplicaţie. Dar vezi că mi se pare că nu-ţi apare în Magazin Play dacă te vede cu IP de România. Îl descarci de pe alte magazine: Aptoid, etc.

 5. Pingback: Lansare dezamăgitoare a Netflix în România

 6. Am contul de ceva timp dar se pare ca imi spune pe aplicatia desktop, atunci cand ma loghez, ca nu se potriveste tara din care acceses serviciul cu cea selectata in profil.

  • Folosește extensia Hola pentru Chrome ca să te conectezi cu IP de Statele Unite (citește articolul).

 7. Am o problemă, când încerc să mă loghez îmi spune "An error has occurred processing your request. Please try again."
  Vreo soluție?

  • Goleşte cache-ul, încearcă alt browser. Altceva nu ştiu ce să-ţi spun: la mine merge cu Chrome şi extensia Hola de care am pomenit.