Lumea lui Bobses

  • Acasă
  • Linux
  • General
  • Open source
  • Tutoriale
  • Cărţi

Lecții antipiraterie în școlile din Anglia

04/01/2016 By Bobses 5 comentarii

După ce a interzis crearea copiilor de siguranță ale muzicii personale, cumpărate legal, iată că regatul britanic mai vine cu una bună: Creative Content UK a lansat o inițiativă prin care se încearcă descurajarea pirateriei online, prezentând diverse teme legate de subiect în școli.

Astfel, una din teme este: "cine ar mai plăti pentru șosetele lui Vin Diesel dacă toată lumea ar pirata filme?" 🙂

Inițiativa CCUK poate fi găsită pe site-ul Cracking Ideas, unde sunt prezentate planuri de lecții antipiraterie pentru fiecare grupă de vârstă. De exemplu, pentru 14-19 ani, trebuie studiat "impactul și etica pirateriei filmelor, consecințele descărcării ilegale a unui film și impactul asupra industriei cinematografice".

Produsă în parteneriat cu The Industry Trust, The Intellectual Property Office și The Federation Against Copyright Theft, lecția "Șosetele lui Vin Diesel" are în centru întrebarea fundamentală a lumii: cine va plăti pentru încălțămintea lui Vin Diesel dacă toată lumea ar prefera să pirateze în loc să scoată banu' pentru vizionarea filmului?

Lecția este compusă din 18 slide-uri, însoțite de întrebări și notițe asupra unor probleme cum ar fi, de exemplu, upload-ul ilegal. Astfel, pe unul din slide-uri se găsesc următoarele întrebări:

De ce credeți că oamenii distribuie filme ilegal? Care credeți că sunt consecințele unor astfel de fapte?

Bineînțeles, elevii sunt provocați să răspundă acestor întrebări.

slide-antipiraterie-anglia

Cine vrea să citească mai mult despre tâmpenia asta poate s-o facă pe torrentfreak.com.

Dragilor, oameni buni care citiți acest articol, cred că unii s-au săturat de prea mult bine: au rezolvat absolut toate problemele din lumea asta (războaie, boli, criminalitate) și le-a rămas doar lupta idioată împotriva celor care văd un film moca și mai descarcă, din când în când, câte un album. Noi, ăștia mulți care ne mai uităm acasă la un film sau citim un e-book obținut într-un anume fel, reprezentăm tot răul din lume?

Acum, să fim serioși, descărcarea gratuită a filmelor și muzicii nu cred că va dispărea atâta vreme cât internetul va rămâne în această formă: LIBER! Iar stoparea se poate face foarte ușor de legiuitori idioți: legislație care să oblige providerii să cenzureze și să oprească traficul către trackere-le incriminate. Dar atunci cine naiba ar mai plăti pentru un abonament gigabit la orice ISP? Cine ar mai investi în superechipamente și calculatoare performante?Abonamentul cu cel mai mic trafic inclus este suficient pentru citirea presei, youtube și chiar și pentru videoconferințe pe Skype (atunci cred că va rămâne doar Skype-ul, probabil plătit, variantele gratuite fiind eliminate tot de legislație).

Mi-ar plăcea să văd tot atât de multă vigoare depusă pentru convingerea utilizatorilor în adoptarea Linux-ului și software-ului liber și descătușarea din lanțurile marilor corporații...

Voi ce părere aveți despre aceste aspecte?

Distribuie:

  • Tweet
  • Mai mult
  • Email

Similare

Din categoria: General Etichete: Anglia, copyright, filme, muzica, piraterie online, Vin Diesel

Comentarii

  1. cristianl a zis

    04/01/2016 la ora 23:41

    Eu, ca individ, pot alege să fac muncă gratis, sau pot alege să muncesc pe bani. Dacă nu vreau să lucrez pentru tine gratis, n-ai decât să mă plătești, altfel... well, va trebui să te descurci, cert este că nu mă poți obliga să muncesc gratis pentru tine.

    Puțin îmi pasă cât câștigi și cât e salariul mediu în țara ta și ce sistem de operare folosești.

    Problema cu piratatul e mult mai amplă, și da, problema e gravă, dar pe scurt, imaginează-ți că toată lumea care piratează ar plăti pentru respectivele filme. Crezi că doar Vin Diesel va avea de câștigat și RDS de pierdut?! Nu, va câștiga și statul, că de-aia există taxe și impozite, de-asta campanii de genul și nu pentru promovarea software-ului open source și Linux.

    Soluția e simplă dacă nu-ți convine: consumi doar materiale copyleft și nu plătești bilet la cinema, ci aștepți să apară filmul la TV sau pe platforma VOD.

    Răspunde
    • Bobses a zis

      05/01/2016 la ora 06:53

      Așa e, nimănui nu-i convine să muncească gratis pentru nimeni. Dar antipirateria e dusă la extrem.
      Iar alegerea e a fiecăruia.

      Răspunde
  2. Sorin a zis

    04/01/2016 la ora 22:14

    "Ce este interesant in aceasta lume, nu le poti avea pe toate" ...da asa I-am raspuns unei persoane de "dincolo", una din aceia care cumpara , dar pentru ca isi permite sa o faca. Da nu le poti avea pe toate, ei au unele avantaje, dar noi le avem pe altele, asta este mersul lumii. Stiu ca unii ar vrea ca noi sa nu mai piratam nimica, si noi am vrea multe alte lucruri... dar nu le avem asa ca luam ce putem ceea cei de dincolo nu prea pot sa o faca , doar o parte mica din ei.
    Asa ca: bucurati-va cu ce aveti si nu cautati sa aveti ceea ce nu ve-ti avea. Iar mesrul lumii acesteia nu se poate schimba.

    Numai bine

    Răspunde
    • Bobses a zis

      04/01/2016 la ora 22:50

      Probabil, la un salariu mediu lunar de 2000 - 3000 €, nivelul pirateriei ar fi muuult mai mic; dar când 500€ reprezintă deja un venit peste medie, iar tu, comerciant, oferi aceleași produse la prețuri ca afară, mi se pare aberant să ceri corectitudine.

      Răspunde

Trackbacks

  1. "Piracy Warnings" în Marea Britanie | Lumea lui Bobses spune:
    28/01/2017 la 19:19

    […] Aceste avertizări sunt parte dintr-un alt program mai larg, numit Creative Content UK (CCUK), care a început prin lecții antipiraterie predate în școli. […]

    Răspunde

Dă-ți cu părerea Anulează răspunsul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Udemy.com Homepage 300x250

Articole recente

  • Înlăturarea protecției Adobe DRM a unei cărți electronice
  • 50 de ani...
  • Eforie Nord în 2019
  • Câteva cuvinte despre găzduirea web
  • 800 de cărți gratuite pentru iPad, Kindle și alte dispozitive

Comentarii recente

  • Bobses la 800 de carti electronice gratuite
  • adventuroustraveler la 800 de carti electronice gratuite
  • Bobses la Digi Storage și aplicațiile sale
  • gabriel la Digi Storage și aplicațiile sale
  • Bobses la 800 de cărți gratuite pentru iPad, Kindle și alte dispozitive

Caută

Categorii

Abonează-te la Blog via Email

Alătură-te celorlalți 621 de abonați

  • Contact
  • RSS

Arhivă

Copyright Bobses© 2021

loading Anulare
Articolul n-a fost trimis - verifică adresele tale de email!
Verificarea emailului a eșuat., te rog încearcă din nou
Regret, blogul tău nu poate partaja articole prin email.