Lumea lui Bobses

  • Acasă
  • Linux
  • General
  • Open source
  • Tutoriale
  • Cărţi

LibreOffice a devenit suita oficială de programe de birou pentru Guvernul Marii Britanii

20/10/2015 By Bobses 4 comentarii

Aroma Collabora de LibreOffice care vizează sectorul public, redenumită GovOffice, va permite tuturor agențiilor guvernului Marii Britanii să înregistreze economii însemnate din licențele plătite pentru Microsoft Office.

Oficialii guvernamentali din Marea Britanie au ca scop realizarea de economii pe partea de tehnologie, din această cauză luând în calcul folosirea de software open source. Mai exact, LibreOffice puțin modificat, redenumit GovOffice, a fost luat în calcul pentru a înlocui tot ceea ce înseamnă MS Office/Sharepoint/Office 365, așa că guvernul Marii Britanii a semnat acordul comercial pentru aplicații de birou, mobile și cloud cu Collabora.

The "Cloud Transition Agreement" a fost încheiat între Serviciul Comercial al Coroanei Britanice și Collabora Productivity, firmă britanică de software open source, permițând economii importante în sectorul public.

libreoffice-collabora

Mutarea în cloud, adoptarea standardelor open source și economiile realizate reprezintă obiectivele cheie ale guvernului britanic.

Acordul încheiat acoperă 2 produse: Collabora Office, suita de birou care acoperă sute de formate, inclusiv cele Microsoft Office și Google Docs, și Collabora CloudSuite, care va extinde capabilitățile aplicațiilor de birou, adăugând acces mobil și cloud pentru crearea și editarea documentelor. Collabora CloudSuite va fi lansat la sfârșitul acestui an.

Sursa aici.

Mai multe despre Collabora GovOffice

Este imposibil să nu te gândești iar și iar: englezii sau nemții sunt mai proști decât românii, de-și permit renunțarea la plata sutelor de milioane de euro către Microsoft și adoptarea soluțiilor gratuite, mai ieftine, dar la fel de performante? Noi, românii lui Pește, suntem așa de mândri și îndrăgostiți de Microsoft Office, încât nu vrem deloc să încercăm altceva, economisind în acest fel și foarte-foarte mulți bani? Am mai spus și altă dată: în companiile de stat și în administrația publică se poate trece foarte simplu de la MS Office la LibreOffice: se pot scrie aceleași documente și face aceleași calcule tabelare fără a mai scoate din buzunar zeci de euro pentru licențe. Dar, dacă s-ar realiza această trecere, cum și-am mai încasa comisioanele Udrea, Cocoș și ceilalți trepăduși politici?  Nu trebuie și gura DNA-ului să mănânce ceva?

Distribuie:

  • Tweet
  • Mai mult
  • Email

Similare

Din categoria: General, Open source Etichete: Collabora, GovOffice, LibreOffice, open source, software

Comentarii

  1. sunshine64sm a zis

    20/10/2015 la ora 19:56

    Cind spui "noi, românii lui Pește, suntem așa de mândri și îndrăgostiți de Microsoft Office" ma gindesc ca ai vrut sa te referi doar la "românii" din cadrul birocartiei noastre care folosesc zi de zi Ms Office, pentru ca numai ceia sint "îndrăgostiți". Daca dintr-o statistica rezulta procentul mare de folosire al Ms Office, asta nu inseamna ca toti romanii sint "indragostiti" de Ms Office. Faptul ca Ms Office a fost fortat implementat obligat in Romania, asta e cu totul alta poveste. Acolo e durerea cea mai mare, pentru ca cei ce-or obligat institutiile statului sa foloseasca un produs pe bani grei, evident ca o avut si ceva comision. Si sa nu-mi spuneti ca nimeni n-o luat nici un comision de pe urma zecilor sau sutelor de milioane de euro pentru licentele Ms ! Tentatia de a ciupi niste malai e mare. Dar ce ne facem cu LibreOffice ?! Pai asta nu e pe bani, e gratis, comisionul e si el zero, si atunci ? Pai nice un comision, nice o para cioara, nimic nimic ? Pai asa ceva nu se poate... Ori realitatea din Romania o demonstreaza ca se poate. Evident ca nu pe cai cinstite! O generatie "educata" in spiritul Ms Office ca fiind singura si cea mai buna solutie pentru Office(!) i-a indepartat pe multi de la alte aplicatii, astfel ca situatia este paradoxala: LibreOffice care este gratuit, este folosit foarte putin, iar Ms Office care costa o gramada de bani, este folosit pe scara nationala. Pai sintem o tara super-bogata daca ne permitem super-Office. Si totusi romanul de rind, "românii lui Pește" cu e vinovati ?! Pentru ca nu pot totusi sa nu remarc un ton de ironie. Mergi la scoala si spui "mi-am facut temele cu LibreOffice" si ceilalti se uita la tine ca la un ciudat, la birou un tabel in Calc evident ca nu se "potriveste" cu Excelul excel-entei sale sefu de birou, pentru ca deh, ceva nu e bine, nu e bine pentru ca nu e bine. Pentru ca nu ia comision!, de aia nu e bine. Vorba lui Catavencu: daca e tradare, sa stim si noi. Am tot respectul si toata stima pentru Libre Office, si poate ca mine mai sint citiva, putini, destul de putini pentru a influenta ceva. Schimbarea trebuie facuta insa la nivel mult mai inalt. Pina atunci ne bucuram ca aparem in statistici, chiar daca la coada clasamentelor...

    Răspunde
    • Bobses a zis

      20/10/2015 la ora 20:30

      Exact, la ăia mă refeream. :))
      Tot problema comisioanelor am ridicat-o și eu în ultimul paragraf.

      Răspunde

Trackbacks

  1. LibreOffice 5.0.3 “fresh” și LibreOffice 4.4.6 “still” spune:
    26/08/2016 la 21:19

    […] 16 membri fondatori au lansat în 2010 proiectul LibreOffice, supravegheat îndeaproape de The Document Foundation. Iată că, după 5 ani, LibreOffice a devenit singurul concurent serios al Microsoft Office, atât prin prisma funcționalităților, cât și prin cea a celor care l-au adoptat. Nu mai departe de luna octombrie 2015, ministerul italian al apărării a început migrarea celor 150.000 de stații de lucru ale sale către LibreOffice; tot în octombrie 2015, LibreOffice a devenit suita oficială de programe de birou pentru Guvernul Marii Britanii. […]

    Răspunde
  2. Primăria Iași se pregătește să sifoneze niște bani achiziționând licențe Microsoft spune:
    22/08/2016 la 19:59

    […] nu mai folosește Microsoft Office și a trecut la LibreOffice? Să vă dau numai câteva exemple: guvernul Marii Britanii, guvernul Italiei, poliția din Lituania, și multe alte guverne, instituții, dar și sute de […]

    Răspunde

Dă-ți cu părerea Anulează răspunsul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Udemy.com Homepage 300x250

Articole recente

  • Înlăturarea protecției Adobe DRM a unei cărți electronice
  • 50 de ani...
  • Eforie Nord în 2019
  • Câteva cuvinte despre găzduirea web
  • 800 de cărți gratuite pentru iPad, Kindle și alte dispozitive

Comentarii recente

  • Bobses la 800 de cărți gratuite pentru iPad, Kindle și alte dispozitive
  • Bobses la 800 de carti electronice gratuite
  • Mad la 800 de carti electronice gratuite
  • cristi la 800 de cărți gratuite pentru iPad, Kindle și alte dispozitive
  • dan la 800 de carti electronice gratuite

Caută

Categorii

Abonează-te la Blog via Email

Alătură-te celorlalți 621 de abonați

  • Contact
  • RSS

Arhivă

Copyright Bobses© 2021

loading Anulare
Articolul n-a fost trimis - verifică adresele tale de email!
Verificarea emailului a eșuat., te rog încearcă din nou
Regret, blogul tău nu poate partaja articole prin email.