În timp ce mulţi apelează doar la sex şi droguri pentru a se simţi bine, ultimele cercetări au arătat că învăţarea unor cuvinte noi "aprinde" aceleaşi circuite din creier care se activează în timpul sexului. Aşa se explică, oare, prezenţa multor dependenţi de Scrabble în biblioteci? 🙂
Limbajul uman este un fenomen unic care ne separă de ceilalţi membri ai regnului animal. Apariţia acestuia a fost un pas extrem de important în evoluţia noastră. Cu toate acestea, motivaţia care ne impulsionează să învăţăm o nouă limbă de la vârste fragede a fost un mister.
Unii oameni de ştiinţă au emis ipoteze conform cărora mecanismele de învăţare a unei limbi noi ar putea fi asociată cu circuitele de recompensă din creier, ceea ce întăreşte impulsul de a învăţa cuvinte noi.
Cercetătorii din Spania şi Germania au analizat activitatea creierului la 36 de adulţi, utilizând o tehnică numită imagistică prin rezonanţă magnetică funcţională. Scanările au fost realizate atunci când participanţii făceau două activităţi diferite: învăţau sensul unor cuvinte noi şi jucau jocuri de noroc.
În timpul ambelor activităţi, participanţii au prezentat activitate în striatumul ventral, o regiune importantă implicată în procesele de recompensă şi motivaţie. Aceeaşi zonă se activează şi în timpul sexului sau atunci când persoana în cauză utilizează droguri.
Sursa: www.iflscience.com
Oare de aceea mă simţeam aşa de bine când începusem să învăţ germana?! 🙂
Dă-ți cu părerea