Ebook gratis: Isaac Asimov - A Doua Fundație

Continuă postarea unei cărţi electronice. Probabil că postările nu vor fi chiar zilnice, dar nu uitaţi să vizitaţi în fiecare zi blogul! 🙂 Fișierele nu se află pe serverul unde este găzduit site-ul. Precizez că nu am absolut nimic de câștigat din "rostogolirea" acestor cărți. Aplic principiul: de la lume adunate și-napoi la lume date.

Pentru a citi cărţi electronice aveţi nevoie de o tabletă sau un e-book reader.

Urmează a cincea carte din seria Fundației: Isaac Asimov - A doua fundație.

Cele două părți ale romanului A doua Fundație (1953) (titlu original Second Foundation)  au fost publicate în revista Astounding Science Fiction din SUA în 1948, respectiv între 1949 și 1950.

Rezumat (Wikipedia):

Prima parte a cărții relatează căutarea începută de Catâr pentru a găsi A Doua Fundație și a o distruge. Conștient de intențiile Catârului, consiliul executiv al celei de-A Doua Fundații îi facilitează găsirea ei, într-un mod atent orchestrat.

Ajunși față în față cu el, agenții celei de-A Doua Fundații reușesc să-l prindă pe Catâr cu garda jos, modificându-i psihicul pe cale telepatică și determinându-l să se întoarcă pe Kalgan și să-și trăiască restul scurtei sale vieți în pielea unui despot binevoitor.

A doua parte a acțiunii se petrece la șaizeci de ani după cea din prima parte și la cincizeci și cinci de ani de la moartea Catârului. Prima Fundație câștigă războiul cu fosta capitală imperială a Catârului de pe Kalgan, în ceea ce avea să fie înscris în Enciclopedia Galactică ca ultimul mare conflict dinainte de ascensiunea celui de-Al Doilea Imperiu.

Membrii Primei Fundații cred că locația celei de-A Doua Fundații este tot pe Terminus, deoarece interpretează amplasarea ei "la celălalt capăt al galaxiei" ca un indiciu că, după ce a înconjurat discul galactic, călătorul își va termina periplul în punctul de plecare. Astfel, după ce îi prind pe cei 50 e agenți mentaliști de pe Terminus, pentru contracararea cărora inventează un dispozitiv care le bruiază abilitățile telepatice și le cauzează chinuri groaznice, ei consideră rezolvată problema celei de-A Doua Fundații.

În realitate, aceasta își are sediul pe planeta... Trebuie doar să citiți cartea pentru a descoperi secretul... 😉

Isaac Asimov - A doua fundație

Dă-ți cu părerea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.