Configurarea Controlului Parental pentru un cont fiberlink RCS-RDS

Mult timp am folosit controlul parental oferit de OpenDNS: setări simple în router, restricțiile fiind active pe toate dispozitivele conectate la routerul respectiv (telefoane, tabletă, calculator, etc.).

După trecerea la FiberLink 1000, vechiul router nu mai făcea față (era necesar un router gigabit), iar RCS-RDS mi-a oferit gratuit, în custodie, un ONT wi-fi Huawei 8245H care face și funcție de router. Toate bune și frumoase, dar  noul echipament are firmware-ul blocat de RCS-RDS, astfel încât nu se pot adăuga alte DNS-uri decât cele oferite de provider, făcând inutil contul și configurarea OpenDNS.

Din fericire, RCS-RDS are grijă de sănătatea vizuală a copiilor abonaților săi și oferă gratuit posibilitatea activării Controlului Parental pentru un abonament Fiberlink.

Activare control parental

Pentru a-l activa, se intră în Contul Meu Digi,  se merge la Administrare servicii, apoi la Diginet Fiberlink și click pe submeniul Control Parental, ca în imaginea de mai jos:

control-parental-rcs-rds

Control parental RCS-RDS

De aici e simplu: se dă click pe opțiunea ACTIVARE, se restartează conexiunea de internet, iar funcția își face efectul după maxim 15 minute:

control-parental-rcs-rds-1

Control parental RCS-RDS

 După activare se primește mesajul:

control-parental-rcs-rds-2

Control parental RCS-RDS

Începând din acest moment, copiii noștri sunt protejați de conținutul pornografic, violent și necorespunzător oferit cu atâta generozitate de internet, indiferent ce folosesc pentru conectare: telefon, desktop, laptop sau tabletă.  La accesarea unui site interzis se deschide o fereastră cu următorul mesaj:

control-parental-rcs-rds-3

Control parental RCS-RDS

Lista cu siteurile blocate poate fi consultată aici - click. Din păcate, ca orice serviciu oferit de RCS-RDS, și această funcție are ZERO posibilități de configurare, ceea ce mă face să-mi pară, uneori, rău după maleabilitatea oferită de OpenDNS...

 

Dă-ți cu părerea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   • Aaa...ok,am crezut ca tine de codul clientului.Adica indiferent de net ca este in casa fix sau esti pe 3g mobil.
    Multumesc de raspuns.

   • Stai un pic, setarea e doar pentru internetul fix sau mobil care trece prin router. Nu se aplică la 3G sau 4G, că nu trece prin router.

   • Am verificat acum,nu blocheaza nimic.Au trecut 40 min de la activare.

   • Blochează doar dacă restartezi conexiunea (scoate router-ul din priză și reconectează-l). 😉

   • Am facut asta.Blocheaza doar site-urile dedicate(pornhub,xtube etc)dar daca bagi 18+ pe youtube...surpriza.

  • Asta o faci, oricum, când nu sunt copiii acasă. 🙂 Trebuie doar să dezactivezi Controlul Parental (în același mod în care a fost activat) și spor la... privit. 🙂 Bineînțeles, a nu se uita reactivarea opțiunii.

   • Asta asa e, dar ma refer la faptul ca in acea retea sunt mai multi useri din care unii sunt copii iar altii sunt adulti, copii trebuiesc protejati, iar ceilalti sa poata naviga linistiti pe xtube sau orice alt site de filme pentru majori.