Lumea lui Bobses

  • Acasă
  • Linux
  • General
  • Open source
  • Tutoriale
  • Cărţi

Adio Digi Storage, bine te-am regăsit Google Drive... pardon, Google One

15/05/2018 By Bobses 10 comentarii

Dintr-o speranță a serviciilor de stocare cloud, Digi Storage a ajuns în groapa din care viitorul se vede întunecat, îngroșând rândul celor care promit să facă multe, dar nu pot și nici nu vor să depună prea mult efort. Dintr-un fan al serviciilor RCS&RDS în general și al Digi Storage în mod special (dovezi aici și aici), am ajuns să detest aproape tot ceea ce ține de firma asta - singurele lucruri care încă merg cum trebuie sunt internetul și televiziunea. Restul... s-au dus dracu'!

Dar să revin la Digi Storage. Acum 4 ani, în aprilie 2014, s-a lansat cu surle și trâmbițe primul serviciu de stocare în cloud care promitea marea cu sarea: au scris și-un roadmap în care prezentau ceea ce vor să facă (a rămas același din 2014 până în prezent, nu au dorit să viseze la mai mult), au scris un FAQ, iar în secțiunea Termeni și Condiții  precizau că nu asigură redundanța serverelor, dar că redundanţa geografică poate fi asigurată contra cost într-o etapă ulterioară de dezvoltare a Serviciului (etapă care n-a mai venit). Între timp, au mai oferit pachetul de 1TB la 29 de lei și au schimbat interfața. Și cu asta s-a cam terminat investiția în serviciul ăsta promițător: în 4 ani n-au reușit decât să facă să pice serviciul exact atunci când ai nevoie și din ce în ce mai des, făcându-te să te întrebi ce naiba se va întâmpla dacă le cade datacenterul, în condițiile în care ei nu mai introduc redundanța sus-menționată.

Digi Storage a rămas înghețat în anul 2014: în timpul ăsta nu au făcut decât să bage mâna în buzunarul oamenilor pentru un serviciu de calitate îndoielnică, rămas o veșnică speranță. Google Drive, Dropbox, Amazon S3, Amazon Drive s-au dezvoltat ca din apă, lăsând mult în urmă autohtonul serviciu de stocare cloud. Mai mult, acum câteva luni s-a lansat serviciul de stocare de la DigitalOcean, care deja l-a depășit pe sărmanul Digi Storage. E inadmisibil să stagnezi și să nu faci aproape nimic în 4 ani!

Capacul a fost pus acum ceva timp când am auzit că angajații Digi cu acces la Digi Storage ar "frunzări" conturile necriptate ale utilizatorilor. Nu știu cât de adevărat este, dar cred că nu iese fum fără un pic de foc.

Așa că am trecut cu toate bagajele în barca Google Drive: 1 TB la Google Drive costă 50 de lei cu tot cu TVA, adică cu 20 de lei în plus față de Digi Storage - 2 sau 3 beri ori un pachet de țigări mai mult pe lună. Dar, în schimb, vine toate avantajele oferite de Google - cel mai important e faptul că nu riști să rămâi fără date, ca în cazul Digi Storage.

Mai mult, ieri Google a anunțat transformarea serviciului Google Drive în Google One, care vine cu noi abonamente:  100 GB la prețul de 1,99 USD, 200 GB la prețul de 2,99 USD și 2 TB la prețul de 9,99 USD (adică 50 de lei cu tot cu TVA), iar planurile care conțin peste 2 TB rămân la același preț. Planurile existente pentru spațiul de stocare de 1 TB în Drive vor beneficia de upgrade la 2 TB fără costuri suplimentare. Adică, altfel spus, pentru 2 beri mai mult pe lună față de cât plăteam la Digi, voi beneficia de 2TB spațiu de stocare în cloud-ul Google. La care se mai adaugă și spațiul nelimitat pentru Google Photos. Cum să nu-ți convină asta?

Bine, că mai durează câteva luni până când schimbarea asta va ajunge și în România, e altceva.

Lumea se schimbă, tehnologiile evoluează, dar Digi Storage e încremenit în anul 2014. Aș face pariu că nici măcar mișcarea celor de la Google nu-i va clinti pe "meseriașii" de la Digi Storage.

Distribuie:

  • Tweet
  • Mai mult
  • Email

Similare

Din categoria: General Etichete: Digi Storage, Google Drive, Google One, stocare, stocare în nori, storage, storage cloud

Comentarii

  1. Dragos a zis

    12/10/2018 la ora 22:50

    Pacat! Chiar mergea bine. Riscul cu violarea intimitatii e cam la orice serviciu de cloud.

    Răspunde
    • Bobses a zis

      13/10/2018 la ora 09:06

      Da, dar am încredere mai multă în cei de la Google.
      Iar link-urile pentru partajare DS nici măcar nu folosesc certificate SSL! De atâta timp se știe și se vorbește de https, iar ei parcă sunt căzuți din cer. Am testat acum câteva zile: am făcut un link pentru partajare și mi-l face de forma de forma http://s.go.ro/ceva... Încredere ZERO în serviciile DigiStorage.

      Răspunde
      • Andi a zis

        11/01/2019 la ora 15:10

        Daca e de rasfoit prin fisiere cred ca mai degraba o face Google, teoriile conspirationale sunt la nivel inalt

      • Bobses a zis

        11/01/2019 la ora 21:26

        Am mai multă încredere în Google decât în Digi. Dacă e să apelăm la teorii conspiraționiste, toți providerii de spațiu de stocare în cloud ar putea fi suspectați de lucruri necurate. 🙂

  2. Malin a zis

    16/05/2018 la ora 11:36

    Dupa ce m-am plimbat si eu pe la astia, pe la hubiC si apoi Amazon Drive am ajuns la concluzia ca un selfhosted NextCloud e mult mai util.

    Răspunde
    • Bobses a zis

      16/05/2018 la ora 12:07

      Da, ăsta va fi și următorul meu pas - dar mai încolo. Deocamdată, am ajuns la concluzia că, dintre toate serviciile de cloud storage disponibile pentru home users, cel oferit de Google este cel mai bun din toate punctele de vedere.

      Răspunde
      • Malin a zis

        16/05/2018 la ora 14:31

        Mno' eu personal nu prea aveam ce face cu 1,5 TB pe un server si decat sa dau vreo 70 de euro la Amazon pe an pentru 1TB mai bine ma folosesc de resursele pe care nu le folosesc si stochez alea gratis.

      • Bobses a zis

        16/05/2018 la ora 14:41

        Ce vreau eu să fac cred că mă costă mai mult.:) Mă gândeam la un server cu 4 discuri în RAID 10. La astea se adaugă și alte costuri (curent electric, etc.) Per total cred că iese mai mult decât plătesc la Google.

  3. bordancnicu a zis

    15/05/2018 la ora 23:48

    Mulțumesc pentru articol, m-am abonat și eu, ca să fiu înștiințat când e lansat oficial!

    Răspunde
    • Bobses a zis

      16/05/2018 la ora 06:17

      Cu plăcere.

      Răspunde

Dă-ți cu părerea Anulează răspunsul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Udemy.com Homepage 300x250

Articole recente

  • Înlăturarea protecției Adobe DRM a unei cărți electronice
  • 50 de ani...
  • Eforie Nord în 2019
  • Câteva cuvinte despre găzduirea web
  • 800 de cărți gratuite pentru iPad, Kindle și alte dispozitive

Comentarii recente

  • dan la 800 de carti electronice gratuite
  • Bobses la Transmed Expert Iaşi, o clinică medicală privată care trebuie evitată
  • Dumitras la Transmed Expert Iaşi, o clinică medicală privată care trebuie evitată
  • Bobses la 800 de carti electronice gratuite
  • Liviu la 800 de carti electronice gratuite

Caută

Categorii

Abonează-te la Blog via Email

Alătură-te celorlalți 622 de abonați

  • Contact
  • RSS

Arhivă

Copyright Bobses© 2021

loading Anulare
Articolul n-a fost trimis - verifică adresele tale de email!
Verificarea emailului a eșuat., te rog încearcă din nou
Regret, blogul tău nu poate partaja articole prin email.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok