RCS&RDS oferă abonaților săi adrese IP aflate pe lista neagră

Ieri am fost atenționat de administratorul unui forum extern că IP-ul meu se află în lista neagră a unor servicii care monitorizează abuzurile comise online (spam, etc.).

Știindu-mă curat, am deschis imediat un tichet în digicare.rcs-rds.ro, prin care am explicat situația în care mă aflam: posibilitatea de a fi banat fără motiv în unele locuri din cauza IP-ului alocat de ei. Bineînțeles, am dat și link către uneltele respective. Totodată, am testat și alte adrese aflate în aceeași clasă: la fel, toate sunt trecute pe anumite liste negre.

ip blacklisted

Surprinzător, cred că nu a trecut jumătate de oră și am fost sunat de cineva de la Tehnic RCS&RDS. Deși mă așteptam la o soluționare rapidă (alocarea mea într-o clasă curată de IP-uri), m-am dezumflat repede: interlocutorul meu nu a făcut decât să-mi spună de cel puțin 7-8 ori că, dacă vreau să am IP curat, să trec la abonamentul business, cu IP fix. Și să încerc să discut cu administratorii formurilor care nu privesc cu ochi buni astfel de IP-uri, să le explic cât de idiot e ISP-ul meu. Sau să iau eu legătura cu serviciile de monitorizare să scoată IP-ul meu (repet, alocat dinamic!) de pe listele negre. Sunt convins că știa și el că IP-ul se va schimba la următoarea deconectare a routerului - oare ce gândesc cei de la RCS$RDS, că noi trebuie să ne milogim de jdemiile de servicii de monitorizare de fiecare dată când furnizorul de internet ne alocă IP-uri jegoase?

Adică, băi fraierule care ai la maxim tot ce înseamnă servicii oferite de RCS&RDS și le dai o căruță de bani în fiecare lună, pe noi nu ne interesează de tine și cum ești tu privit în afară. Descurcă-te!

Am încercat să-i spun că sunt profund nemulțumit de soluțiile oferite, dar fără succes:  o ținea una și bună că să-mi fac abonament business. Nu-mi rămâne decât să risc să fiu banat din cauza furnizorului de servicii?

Sunt curios câți din abonații RCS&RDS au IP-uri trecute pe listele negre și care ar putea să le facă probleme. La voi cum stă situația? Sunteți "curați"?

Am testat aici și aici, dar sunt multe alte instrumente care furnizează aceleași informații.

Dă-ți cu părerea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. traba asta cu ....vrei IP curat platesti mult este de toata jena. Niciunde in lume nu exista 300MB/s cu 29ron ? ba exista...la noi si nu inteleg aprecierea ca este Balcanic. Nu domnule ...ar trebui sa creasca tariful celor care fac mizerii pe net. Ca la asigurari auto.....Iar comentariile astea gen daca cumperi Dacia trebuie sa o iei sticata de noua ca este ieftina si balcanica este tipica consumatorului rupt in cur care se da cunoscator si mare neam de boieri ( respectiv de la tara cu noroi intre degete) dar mare cunoscator la caviar

 2. Dragilor, nu cred ca intelegeti situatia si va suparati degeba! (nu tin in nici un fel cu RDS, I don't give a F***).
  Deci, eu am alocat un ip de la RDS, ma apuc si fac tampenii pe n' site-uri si iau ban. Restartez ruter-ul, mi se aloca alt IP si o iau de la capat - si fac asta zilnic. Pana cand, administratorii diverselor servicii se satura de mine si de clasa din care vin si o baneaza pe toata. Cam ce ar putea sa fac RDS?!? Fiti rezonabili...nu sunt IP-uri curate la 29ron/luna! Niunde in lume nu exista 300MB/s cu 29ron! (dar asta e alta poveste). E un fel de serviciu balcanic, la gramada, de viteza si nu de finete. Vrei IP curat, platesti! MULT. Asa funtioneaza un sistem capitalist si este absolut normal.

 3. Clasa de ip-uri banata pe hifiengine. Si chiar am nevoie de site-ul respectiv. Mult timp am fost banat pe discog.

  • Da, e urâtă treaba asta, să te trezești banat fără să ai vreo vină.
   Vezi dacă o conectare pe IPv6 ţi-ar rezolva problema (asta dacă site-ul respectiv suportă IPv6).

 4. Tine ip-ul mai mult de 7 zile si mai fa un test dupa …listele se actualizeaza la 8 zile… majoritatea ban-urilor din blackliste sunt la 7 zile

 5. Habar n-aveam...am verificat si ip-ul meu in serviciile la care ai dat tu link...e cu rosu la cateva. Intrebare: daca scot routerul rds din priza si il bag la loc, imi da alt ip?

 6. Bun, am abunamentul business de 2 ani ci ip fix, si garantat nu am avut vreodata infectii.
  E blacklisted la ProtectedSky si SpamhausZen .
  Dar nu vad care ar fi motivul de ingrijorare. Bun nu poti tine servere de mail,...dar cine mai tine serverul de mail acasa astazi? Ar mai fi alt dezavantaj?

 7. ... Si fiindca au foarte multe IP-uri compromise cam in toate clasele pe care le au, erdeesii ar fi in stare sa iti vanda un abonamente 'business' cu IP static de care nu te poti folosi, pentru ca ar avea aceeasi problema. Jenant, foarte jenant din partea unei companii cu pretentii si aere pana la cer, dar care nu poate sa asigure un IP static la pret decent. Auzi tu, abonament business pentru persoana fizica. LOL.

  • Insistența achiziționării unui abonament business m-a dat și pe mine pe spate.
   Totuși, după cum vezi prin comentarii, sunt și abonați RCS&RDS care au IP-uri curate - puțini, dar totuși există.

 8. Majoritatea ISP-urilor nu dau doi bani pe blacklisturile astea si de multe ori nu e vina lor directa pentru ca exista clienti ce dau click pe orice mizerie si se infecteaza, apoi pun IP-urile in blacklist.
  Eu m-am saturat sa tot fac plangeri la ISP pe tema asta mai ales fiindca doar unul imi ofera IP static gratis si am trecut reteaua intreaga prin VPN.

 9. La mine arată verde la clasa lui 79 în schimb la cea cu 5 de câte ori am resetat router-ul, toate IP-urile care le-am avut erau pe lista neagră, deci nu numai pe 79 ci și pe 5.

  • Spune-mi unul, te rog. Dar să nu fie Telekom sau UPC.
   În plus, am cam tot ce se poate de la RDS: internet FL 1000, TV grila maximă, DigiStorage 1TB, 4 abonamente DON... Până acum, în afara faptului că au lăsat de izbeliște dezvoltarea DigiStorage, nu am avut nimic să le reproșez.

 10. Păi fiind ip dinamic, normal să fie o probabilitate destul de mare ca alt utilizator rău intenționat să fi făcut ceva ilegal de pe acel ip anterior.
  Are dreptate RDS; vrei liniște atunci alegi ip fix personal...

  Mulți administratori de liste de acest tip, când descoperă o problemă banează întreaga clasă...

  • Știu asta, dar nu-mi convine să sufăr eu pentru alții, în condițiile în care nu le dau putini bani.
   Ar putea veni cu o altă soluție: IP fix pentru câțiva lei în plus, fără să mă oblige să trec la abonamentul business.

 11. Ai dreptate vizavi de aspectul semnalat! RCS&RDS sunt niște "nesimțiți!" la capitolul comunicare!!! Dacă vrei să te iei "la trântă cu balaurul" ai câteva soluții care însă nu garantează și succesul:
  - sesizare către: Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)
  - sesizare către: Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)
  - inițierea unei petiții online pe: http://www.petitieonline.com pe care o poți folosi ca "suport" pentru demersurile de mai sus sau înainta Guvernului, Parlamentului etc. - trebuie să știi însă că-n Românica 100.000 de semnături online sunt aproape egale cu zero și nu obligă Parlamentul (sau altă autoritate) să ia în discuție problema așa cum se întâmplă spre exemplu în Marea Britanie (poate ar trebui să luptăm și pentru schimbarea acestui aspect).
  Oricui te-ai adresa trebuie să te înarmezi cu răbdare "de fier" și să te aștepți însă la foarte multă "opacitate" și lipsă de înțelegere ("trucată" cu scopuri absconse sau nu) iar "lupta" va fi foarte grea! 🙂 Stiu din experiență! 🙂
  In Românica NU EXISTA "consumatorul nostru, stăpânul nostru" ci "consumatorul nostru. sclavul nostru"!!! 😀

  • Uh, n-am niciun pic de încredere în petițiile online - le consider pierdere de vreme.
   Cred că, în cazul ăsta, pur și simplu nu avem ce să facem și trebuie să acceptăm măgăriile lor sau să plecăm la alte firme (din păcate, nu cred că există furnizor care să ofere internet fix de calitatea celui de la RCS&RDS) - spun asta eu, care eram un fan declarat al RCS&RDS. Mă enervez și acum când îmi amintesc cu câtă seninătate îmi spunea omul de la telefon că, dacă nu-mi convine, să iau abonamentul business (deși sunt abonat casnic) sau să mă cert eu cu servciile de monitorizare a IP-urilor și cu cei care au tupeul să le baneze.

   • Totuși, de amorul artei ca să spun așa ai putea să faci o interogare pe această temă către ANCOM dar după ce parcurgi acest ghid http://www.ancom.org.ro/sesizeaz-ancom_3771! 🙂 Nu-i "fătuca" de acolo foarte în temă dar de răspuns sigur îți răspunde la sesizare în termenul legal! 🙂

 12. Din curiozitate am testat calculatorul de la servici. Pentru că n-am idee care este adresa IP a serverului sau a domeniului (metoda 1), am luat ce-a de a doua adresă (metoda 2) şi am dat "Check". Din totalul celor 170 de adrese, la 2 zice "yes", adică la Barracuda Reputation Block List (b.barracudacentral.org) şi Barracuda Reputation Block List (for SpamAssassin) (bb.barracudacentral.org). Habar n-am ce poate să însemne. Dar o să încerc şi acasă.