Gmail pentru Android aduce suport pentru Oauth pe conturile Yahoo şi Microsoft

Gmail-AndroidGoogle a făcut unele schimbări majore la aplicaţia sa de email pentru Android acum câteva luni, când a dat posibilitatea de a gestiona şi conturi non-Google prin intermediul aplicaţiei sale, o dată cu trecerea la Gmail 5.0.

Dar cel mai recent update al Gmail vine cu ceva nou: a adăugat suport Oauth pentru conturile Yahoo şi Microsoft.

OAuth este un protocol liber prin care se poate permite accesul la resurse aflate pe un alt site fără a fi dezvaluite datele de conectare (nume utilizator şi parola) către site-ul în care se doreste accesul la acele resurse partajate (imagini, video, adrese de email, conturi bancare etc.). Este o modalitate sigură de a te conecta la toate conturile tale.

Implementarea OAuth în Gmail pentru conturile Yahoo şi Microsoft înseamnă că se pot folosi caracteristici cum ar fi verificarea în doi pași sau  de recuperare a contului.

Eu am renunţat la toate aplicaţiile third-party de e-mail şi am adăugat în Gmail pentru Android toate conturile: Gmail, cele de la site-urile web sau de la serviciu. Azi am completat configurarea aplicaţiei şi cu contul Yahoo şi cel de la Hotmail. O singură aplicaţie pentru toate conturile!

Well done!

Dă-ți cu părerea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.