Scanare antivirus gratuită de la Facebook

facebook

Reţeaua de socializare Facebook a încheiat un parteneriat cu ESET, prin care va scana antivirus gratuit, direct prin intermediul platformei sale, computerele celor care accesează această reţea.

Este al treilea parteneriat de acest fel pe care îl încheie Facebook, după cele anunţate în luna mai, cu F-Secure şi Trend Micro.

ESET va asigura scanarea antivirus şi anti-malware, cu scopul de a proteja de infecţie calculatoarele utilizatorilor.

Utilizatorii vor fi notificaţi, în momentul când se conectează prima dată pe Facebook, dacă este detectat un comportament suspect, cum ar fi postarea de link-uri virusate sau mesaje spam. Ei vor trebui să descarce şi să instaleze un mic program care va scana computerul, dar progresul scanării şi rezultatele acesteia vor fi afişate prin intermediul Facebook, permiţându-se, în acest timp, şi alte activităţi.

Măsura vine după ce un număr tot mai mare din cei 1 miliard 350 de milioane de utilizatori activi lunar a fost infectat. Cea mai des folosită metodă de virusare este aceea de a invita prietenii să dea click pe un link infectat.

Reţeaua socială speră ca, prin abordarea directă a cauzei, noul serviciu antivirus gratuit să micşoreze cantitatea de malware care se răspândeşte prin intermediul Facebook.

Sursa: The Guardian

Nu mă pot abţine şi trebuie s-o spun: folosiţi, oameni buni, Linux! Cu Ubuntu, de exemplu, puteţi face aproape tot ceea ce sunteţi obişnuiţi în Windows! în felul ăsta aţi scăpat de grija viruşilor.

Dă-ți cu părerea

    • Stiu ce spui si, in principiu, ai dreptate. Dar virusii pentru Linux sunt extrem de putini, iar cei care sunt nu fac distrugerile pe care le fac cele de windows, tocmai din cauza sistemului mult mai bun al permisiunilor.
      Repet, de ce sa ma chinui cu softuri virusate, de ce sa instalez pe Windows jdemii de softuri suplimentare (antivirus, antimalware, etc.), cand pot sa am un sistem sigur – Linux? De ce sa dau bani pe ceva, cand pot avea acelasi lucru gratis, cu Linux (cred ca 99% din utilizatori pot face foarte bine ce au nevoie si cu linux, nu le trebuie neaparat Windows).

      • Ca end-user ai dreptate, dar nu uita că banii grei vin din utilizatorii corporate, unde nu se prea aplică cele spuse de tine.