Abuzuri repetate ale Orange România

La începutul lunii aprilie am „negociat” pentru un nou abonament Orange de 10€, prelungire pe 2 ani și telefon la fidelizare, care a și intrat în vigoare pe 26.04.2014. În vechiul abonament aveam un rahat de opțiune NetMail de 3€/lună pentru 150MB, opțiune care ar fi împlinit 2 ani pe 2 mai.

În momentul în care am tratat noul abonament, mi s-a spus clar că vechile opțiuni se dezactivează automat în momentul în care intră în vigoare noul abonament, așa că acea opțiune de 3€ ar fi trebuit să dispară. Mai mult, am intrat în contul meu Orange și, pt. siguranță, am dat DEZACTIVARE, primind și confirmare că va fi dezactivată pe 2 mai.

Oficial, în contractul trimis de Orange pe email după înțelegerea telefonică, scrie clar:

1.2. Opţiunile existente la data 08/04/2014 şi care nu au fost menţionate mai sus se vor dezactiva automat la data intrării în vigoare a acestei oferte.

Stau liniștit, mai ales că nicăieri în contul meu Orange nu mai apărea că aș avea ceva în plus de plătit în afară de abonamentul de 10€.

Și vine factura… cu 10€ abonamentul și încă 3€ rahatul ăla de opțiune…

Nervos, pe 28.05.2014 sun la Relații Clienți. Cea cu care vorbesc îmi confirmă că cei 3€ sunt, într-adevăr, de la opțiunea NetMail pentru care cică TREBUIA SĂ SUN EU pentru dezactivare! Total contrar a ceea ce vorbisem când am negociat noul abonament și total opus celor din contractul lor.

Mă rog, îmi spune că voi fi sunat în 5 (cinci) zile de cineva de la ei pentru dezactivare și confirmare. Ei bine, până pe 5 iunie NU M-A SUNAT nimeni să discutăm despre acei bani încasați ILEGAL și ABUZIV de Orange!

Pe  data de 5 iunie m-am plâns pe un forum despre situația existentă și, miraculos, am fost sunat imediat din partea Orange, și-au cerut scuze, etc., spunându-mi că banii încasați eronat vor fi stornați din factura viitoare iar opțiunea respectivă dezactivată.

Pe data de 27 iunie s-a emis factura, compusă din 2 părți: abonamentul meu de 10€ corectat cu banii încasați abuziv, dar, surpinzător, mai aveam suma de 27.18 lei care reprezentau o „taxă de trecere pe prepay„. WTF?

Pe data de 30 sau 31 martie 2014 am sunat la Orange – Relații Clienți și am cerut anularea/închiderea unui număr pe care îl aveam pe abonament, dar ieșit din perioada contractuală de vreo 2 ani. În câteva zile am fost sunat iar de Orange pt. confirmare, am confirmat, dar nu mi-au închis numărul în ciclul următor de plată, căci nu-i anunțasem, vezi doamne, cu 30 de zile înainte, ci numai cu vreo 27 de zile. OK, am mai plătit 1 lună abonamentul.

După încă o lună, iar m-au sunat, să mă convingă să renunț la anulare. Le-am zis clar: NU! Vreau să închid abonamentul și numărul, nu mă mai interesa acel număr de telefon. Tot nu l-au închis, ci mi-au lăsat, ca o „favoare”, drept de utilizare gratuită a acelui număr timp de încă o lună (n-am cerut asta, i-am zis omuleluțui că nu mă interesează, și ca urmare nici n-am mai vorbit pe acest număr de când am solicitat închiderea lui, adică de la sfârșitul lui martie). În niciuna din aceste convorbiri NU A FOST VORBA DE TRECEREA PE CARTELĂ PREPAY!

Ei bine, pe factura din 27 iunie, îmi vine această sumă de 27.18 lei, reprezentând „taxa de trecere pe cartelă prepay”!

Sun la ei și-mi zice fătuca, foarte calmă, că la solicitarea mea s-a activat cartela prepay și am fost taxat cu 5€! Ce nemernici! Mă chinui de 3 luni să închid un abonament și ei mi-l trec ABUZIV pe prepay și mă mai taxează pt. asta!

Îmi închide și mă sună din nou peste câteva minute, zicându-mi că „mă ajută” și-mi deschide o sesizare! Halal ajutor! Iar în termen de 6 zile voi fi contactat de către ei să-mi spună dacă am solicitat eu sau nu trecerea pe prepay! Ce nenorociți!

Am rugat-o pe cea cu care am vorbit să-mi trimită SMS și email cu numărul de înregistrare al sesizării, pentru înlăturarea oricărui dubiu, dar s-a făcut că „a uitat”.

Azi e 28 iunie. Dacă nu-mi rezolvă situația în 6 zile (în sensul că să-mi anuleze factura cu suma asta, nu mai vreau să aud de stornare luna viitoare, etc.), pe data de 3 iulie mă voi adresa Protecției Consumatorului, cu solicitarea de reziliere a contractului pe motive de abuzuri repetate psihice și economice din partea furnizorului de servicii Orange România la adresa mea, consumator european (sic – nu mai pot ei…).

Acum vreo săptămână mi-am închis și contul de Orange Cloud – chiar dacă figurează gratuit, ăștia sunt în stare să mă taxeze pentru gratuitatea asta. Îmi ajung cei 100 GB DigiStorage.

Îmi pare extrem de rău că m-am legat la cap încă 2 ani cu Orange (de fapt 2 ani jumătate, căci se adaugă la ceea ce a rămas din contractul anterior), fix cu 2-3 săptămâni înainte de a scoate RCS&RDS abonamenul minune cu 5€ nelimitat! iar acum se pare că a venit și Orange cu un alt abonament nelimitat (doar 2GB trafic de internet) de 10€ pentru clienții care intenționează să plece de la ei.

Să fie al dracu’ cine și-a mai face abonament la Orange! Nevastă-mea mai are 10 luni de contract cu Orange – va pleca la Digi (unde deja i-am făcut fiică-mii un abonament de 5€ nelimitat, portând o cartelă prepay Orange), iar eu încă 2 ani – tot voi pleca de la ei, indiferent unde, dar tot va fi mai bine decât la hoții și bandiții de la Orange!

Dă-ți cu părerea

  1. Pingback: O nouă măgărie marca Orange: abonament PREPAY 5!

  2. Asta e motivul principal pentru care eu prefer cartela, am un numar de peste 10 ani, si nici nu ma gandesc sa trec pe abonament. Mai ales ca in prezent ofertele sunt din ce in ce mai bune, de genul 700 min nat/ mega pentru 7 euro. Iar de incarcat, reincarc online de la re-incarcare.ro

  3. Pingback: Cum s-a rezolvat problema mea cu Orange